Da li ste znali da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti kod 17,9 miliona ljudi u svetu, na godišnjem nivou?

Povodom Svetskog dana srca koji se obeležava 29. septembra, MediGroup vas poziva da obećate da ćete od sada brinuti o svom srcu i redovno odlaziti na kardiološke preglede, a kao nagradu za brigu o sebi, u svim MediGroup domovima zdravlja, nakon obavljenog kardiološkog pregleda, dobićete besplatan ultrazvuk srca. Ova akcija važi do kraja septembra.

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svetu i kod nas, a najčešća četiri faktora rizika su: upotreba duvana, prekomerna konzumacija alkohola, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost.

Promene u životnom stilu, zdravije navike i redovni preventivni pregledi mogu znatno uticati na zdravlje vašeg srca.

Počnite od ishrane – hrana koja se preporučuje kao dobra za kardiovaskularni sistem je mediteranska, sa unosom dosta povrća, belog luka, voća, ribe, kao i maslinovog ulja.

Ubacite u svoj gust dnevni raspored bilo kakvu vrstu fizičke aktivnsti koja vam najviše prija.

Najvažnije – uvek reagujte proaktivno kada je vaše zdravlje u pitanju: nakon redovnih preventivnih pregleda i ultrazvuka srca, doktori će, ukoliko je neophodno, moći da prepišu adekvatnu terapiju i pre prvih simptoma i na taj način spreče dalji razvoj bolesti.

Zašto ultrazvučni pregled srca?

Ultrazvučni pregled srca je dijagnostička metoda, koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura. Ovom vrstom pregleda, dobijaju se značajni podaci o morfologiji i funkciji srčanog mišića, srčanih zalistaka, dimenzijama srčanih šupljina, brzini protoka krvi kroz srce i velike krvne sudove. Color-doppler tehnika omogućava vizuelizaciju u boji toka krvi kroz srčane šupljine i krvne sudove, na osnovu čega je procena stanja i stepena oštećenja znatno preciznija.

Brinite o sebi, podsetite i svoje najbliže da je zdravlje uvek na prvom mestu i neka vaše srce bude u dobrim rukama uz MediGoup.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.