Besplatna škola fudbala u Novom Sadu – prijave su u toku!

Otvoreni čas fudbala u SC "Sajmište", na kome će biti odabrano pedesetoro dece za školu Petra Puače i Mozzarta, održaće se 25. jula u 18 časova

0
Fotografije i ilustracije: Mozzart

Kroz fudbalsku radionicu Petra Pauče, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, od 2006. godine prošlo je na hiljade mladih nada. Bivši golgeter Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i mnogih klubova iz Italije, Španije, Francuske uz podršku kompanije Mozzart tokom avgusta organizuje besplatne treninge za dečake od 2006. do 2012. godišta. Prijave su na telefon 062/333-021, a otvoreni čas na kome će biti izabrano 50 polaznika održaće se 25. jula od 18 časova u SC “Sajmište”.

Na taj način širom Srbije nastavlja da se širi poruka – talenat nema cenu! U saradnji sa legendarnim sportistima i osvajačima medalja, kompanija Mozzart je proletos pokrenula veliki projekat Besplatnih škola sporta, a oko 300 dece je dobilo šansu da se oproba na fudbalskom, odbojkaškom, košarkaškom i rukometnom terenu, bez plaćanja članarine.

Posle Beograda, Niša i Aranđelovca, igra se sada nastavlja u Novom Sadu, a i ovoga puta očekuje se dolazak poznatih lica iz sveta fudbala! Na prethodnim časovima u Beogradu, mlade nade su imale priliku da se druže sa Aleksandrom Kataijem i selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem…

“Deca će dobiti priliku mesec dana besplatno da treniraju tri puta nedeljno u našoj školi. Obezbeđena im je oprema za trening, a biće tu i brojnih iznenađenja, poput poseta proslavljenih fudbalera. Troje najboljih ćemo nagraditi besplatnim pohađanjem škole “Petra Puače” u periodu od godinu dana, a Mozzart je dodatno za najboljeg polaznika obezbedio učešće na kampu Dejana Stankovića na Divčibarima”, istakao je Puača.

Nekadašnji osvajač juniorske Zlatne kopačke Evrope već deceniju i po je izuzetno posvećen radu sa mladima, a iz njegove trofejne škole fudbala ponikao je veliki broj igrača koji sada igraju u Super ligi, Prvoj ligi i u inostranstvu.

Njihovim stopama mogli bi da krenu i talenti iz projekta Besplatne škole fudbala, ali osnovna ideja je da se što većem broju dece širom Srbije pruži prilika da treniraju, bez obzira na materijalne mogućnosti roditelja.

Puača je prepoznao ovaj jedinstveni koncept i uvrstio ga u svoj program, a iz Mozzarta poručuju da su ponosni što je projekat imao toliko odjeka i što se nastavlja u drugim gradovima Srbije.