Beogradski sindikat: Kako smo istovremeno i primer dobre energije i pretnja nacionalnoj bezbednosti?

0
Screenshot iz spota "Sviće zora"

Članovi hip-hop sastava Beograski sindikat objavili su da se na zvaničnom Jutjub kanalu Televizije Nikšić povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio video spot u kojem se čelnici DPS, odnosno Opštine Nikšić hvale kako je “Nikšić postao grad festivala”, a uz to ide snimak koncerta Beogradskog sindikata na nikšićkom Bedem festu.

Članovi grupe kažu da im je drago što je njihov koncert ostavio takav utisak da je završio u kulturnoj promociji Crne Gore, ali napominju i da im nije drago što je u pitanju video “koji očigledno služi za promociju jedne političke partije”.

“Zna se da smo mi bend koji se ne bavi stranačkom propagandom, već nastupa za sve ljude koji vole našu muziku. Paradoksalno je to što je u pitanju promocija političke stranke ražima koji nam je pre samo 3 meseca zabranio ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbednosti”, kažu za Tanjug članovi BG sindikata.

Nije im, kažu, jasno kako istovremeno mogu biti primer “dobre energije u kojoj uživaju desetine hiljada mladih ljudi i onih koji se tako osećaju” i pretnja po nacionalnu bezbednost Crne Gore.

“Iskreno se nadamo da će vlast u Crnoj Gori uvedeti koliko je besmisleno ograničavati slobodu kretanja muzičarima, pesnicima, profesorima, akademicima i drugim intelektualcima iz Srbije samo zbog iznetog mišljenja”, poručuju članovi Sindikata.