Za ljubitelje kulture i fotografije, početak proleća zabeležiće Beogradski mesec fotografije od 25. marta do 25. aprila 2019 godine.

Prolećni festival fotografije u okviru svog programa ugostiće 54 fotografa i fotografkinja iz 17 različitih država, uključujući i Srbiju. 

Tokom marta i aprila meseca imaćete priliku da vidite fotografije autora sa najrazličitijim stilovima koji kroz svoje radove preispituju razne društvene teme, tabu teme, seksualnost, modernu ženu, mentalna stanja i drugo.

Belgrade Photo Month je međunarodni festival fotografije koji otkriva i promoviše umetnike,  povezuje lokalno i globalno, ostvaruje saradnje sa različitim kulturnim i umetničkim institucijama i festivalima , sa ciljem pozicioniranja Beograda na fotografsku mapu Evrope i sveta. 

Program festivala čine 50 izložbi naših i stranih umetnika, kreativne radionice, prezentacije i razgovori sa umetnicima. Program festivala i lokacije izložbi možete pogledati na našoj zvaničnoj facebook stranici @BGDphotomonth ili na našem website: http://www.belgradephotomonth.org/sr/program-2017/izlozbe/

Svečano otvaranje festivala biće 28. Marta u galeriji UK Stari grad u 19 časova. Festival će biti otvoren izložbom Novi Talenti 2019. Naš zadatak je promocija mladih fotografa, naše oruđe je konkurs Novi talenti, naš uspeh je ova izložba.

Ovo je četvrto izdanje našeg konkursa Novi Talenti, ponovo uz podršku Nikon Srbija koji su sa nama od prve godine festivala. Ove godine u okviru konkursa Novi Talenti, imali smo 94 prijave iz 40 različitih zemalja  koje su zadovoljavale uslove konkursa. Od 10 finalista, na otvaranju predstavićemo vam tri pobednika konkursa.

Debbie Schoone (rođena 1994 godine) iz Holandije, čiji projekat istražuje uticaj čoveka na naše okruženje I životnu sredinu.Sebastian Wells (rodjen 1996 godine) iz Nemačke. Projekat: Utopija,  bavi se izbegličkim kampovima i proveo ga je kroz sedam zemalja Afrike, Bliskog istoka i Evrope. Nikiti Svertilov, rodjen 1995 u Moskvi. Autor  ispituje tabue od vremena SSSR-a kao što su seks i seks igračke i analizira seksualnost moderne ruske osobe.

“Ovogodišnji pobednici konkursa Novi Talenti 2019 doprinose razumevanju odredjenih tema koje su globalno goruće važne: ekoloških, političkih, odnosa privatno-javnih, odnosno tema seksualnosti. Primećuje se da mladi naraštaji uviđaju moć fotografije da kritički ukaže na probleme današnjice uz precizno poznavanje žanrovskih potencijala i formi fotografskog izraza u iskazivanju stave i analizi društvenih fenomena ” MAIDA GRUDEN – Članica žirija konkursa Novi Talenti 2019 I urednik likovnog programa Dom kulture Studentski Grad, Beograd.

Očekujemo vas, da se upoznamo, družimo i predstavimo vam naše nove mlade talente.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.