Beograđani se oprostili od Mateja Periša: Prisustvovao i patrijarh Porfirije, Hočevar poslao poruke mira

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Više desetina Beograđana oprostilo se u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Beogradu od tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša, mladića za kojim je Beograd, ali i ceo region, tragao 139 dana. Ispraćaju je prisustvovao i patrijarh SPC Porfirije. Nadbiskup Stanislav Hočevar uputio poruke mira, ljubavi i prijateljstva između dva naroda.

Već pre 15 sati Beograđani su počeli da se okupljaju u porti crkve Svetog Antuna, kako bi ocu mladića, Nenadu Perišu, izrazili saučešće.

U 15 sati počela je i liturgija, a pred nju se medijima obratio Matejev otac koji je iskoristio priliku da se svim građanima zahvali na podršci proteklih meseci. Nenad Periš se, javlja reporterka N1, zahvalio i policiji i medijima.

Ispraćaj je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, koji je prethodno uputio poruke mira.

Hočevar je naglasio da mu je drago da su se svi Beograđani pridružili molitvi, kao i da je Matejev otac Nenad pomogao “svojom zdravom, svestranom refleksijom da je među svima nama, pa tako i između Srbije i Hrvatske uspostavljen jedan novi odnos. Tako gledam na to kao na poziv da nikada među nama ne prestane prijateljstvo, razumevanje i ljubav”, rekao je Hočevar.

Ispraćaju je, uz veliki broj građana, prisustvovao patrijarh Porfirije, kog su i Hočevar, i Nenad Periš, prijateljski dočekali i pozdravili. Među okupljenim Beograđanima bio je i zamenik gradonačelnika Beograda.

Podsećamo, Perišu se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima istrčao iz kluba “Gotik” u beogradskoj Beton hali.

Posle četiri i po meseca, pronađeno je Matejevo beživotno telo, kod Ade Huje.