Beograđani, od sutra su obavezne maske u zatvorenom: U kojim sve situacijama ćete morati da prekrijete lice

0
Foto: Profimedia

Krizni štab za suzbijanje bolesti kovid 19 zasedao je i raspravljao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji. Na današnjoj sednici donete su nove mere kako bi se sprečilo širenje koronavirusa i zaštitilo zdravlje građana. Od sutra, 30. juna, na teritoriji grada Beograda obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Republike Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

Od sutra, 30. juna, na teritoriji grada Beograda obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, navodi se u saopštenju Vlade.

Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske.

Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Apeluje se na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obaveštava građane, zaključuje se u saopštenju.