“Beograd se najbolje organizovao, do sada vakcinisano više od 100.000 sugrađana…”

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – “Beograd je najbolje organizovana lokalna samouprava za imunizaciju protiv koronavirusa i do sada je u glavnom gradu vakcinisano više od 100.000 ljudi”, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je tokom obilaska Hale 11 Beogradskog sajma, gde je u toku vakcinacija više od 300 zaposlenih iz ustanova socijalne zaštite, rekao da je grad juče završio opremanje trećeg punkta za vakcinaciju stanovništa u Belekspo centru, koji će od naredne sedmice početi s radom.

“Takođe, u novom Domu zdravlja u Borči će u narednim nedeljama biti otvoren još jedan punkt za vakcinaciju, kako bi smo ovaj proces završili brzo i efikasno”, najavio je Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, zamenik gradonačelnika Beograda je naveo i da se 14.000 zaposlenih iz gradski službi prijavilo za vakcinaciju.

“Važno je da ti ljudi budu vakcinisani, jer od njih zavisi funkcinisanje komunalnog i drugog sistema grada Beograda. Takođe imamo na raspolaganju i 17 kol-centara za građane starijih od 65 godina, kojih je na teritoriji prestonice oko 350.000. Za ove dve sedmice je pozvano oko 87.000 najstarijih sugrađana, od kojih je 28.000 prijavljeno za vakcinaciju, dok je 1.500 seniora preveženo do mesta za vakcinaciju”, istakao je Vesić.