“Beograd je odbranio svoju volju. Biće mnogo posla u narednih 72 sata…”

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Nosilac parlamentarne liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić izjavila je da su izborni dan obeležile broje nepravilnosti. Kazala je i da je Beograd najčvršće odbranio svoju volju, i da je uverena da će opozicija formirati vlast u glavnom gradu.

„Beograd je najčvršće odbranio svoju volju, i ja sam ubeđena da opozicija u Beogradu i dalje dominira većinskim rezuatatom, i takve zvanične rezultate očekujemo i u narenim satima kada ćemo se ponovo obratiti“, najavila je Tepić.

Ona je ocenila da je nezapamćeno da predsednik RIK-a počne da izlazi sa rezultatima izbora dok je glasanje još uvek trajalo, kao što se to večeras dogodilo.

„To nam ukazuje da ćemo imati izuzetno mnogo posla u narednih 72 sata do kada traje prijavni rok“, rekla je Tepić ističući da Ujedinjeni za pobedu Srbije imaju hiljade dokazanih nepravilnosti koje su upisane u zapisnik.

Tepić je rekla i da glasovi u Beogradu još nisu počeli da se broje, ali da podaci sa kojima raspolaže pokazuju da su Ujedinjeni za pobedu Srbije u urbanim sredinama često pobeđivala listu Aleksandra Vučića.

Tepić je ukazala i da su na gotovo svakom biračkom mestu vođeni paralelni birački spiskovi, a da su zabeleženi i slučajevi kupovine glasova, pritisaka na ucenjene birače, kao i da je jedno lice glasalo za više kandidata.