Grad Beograd će, po završetku epidemije koronavirusa, u nekom od postojećih beogradskih parkova napraviti spomen-šumu u znak sećanja na žrtve ovog virusa, rekao je za Televiziju Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Prema njegovim rečima, u spomen-šumi će biti posađena stabla, tačno onoliko koliko je bilo žrtava koronavirusa u Srbiji, prenosi N1.

„Na taj način ćemo se sećati svih ljudi koji su preminuli, ali ćemo se sećati i herojske borbe koju je vodila država, kao i zdravstveni sistem i druge službe, policija, vojska, komunalne službe i građani koji su činili dobra dela. Sećaćemo se ovog vremena kada smo, na žalost imali žrtve, ali smo zahvaljujući ozbiljnom pristupu države spasili hiljade života i uspeli da budemo država sa mnogo manje žrtava“, kazao je Vesić.

On je zahvalio novinaru TV Pinka Mladenu Mijatoviću koji je ovu ideju predložio Skupštini grada.

Govoreći o rekonstrukciji Savskog trga Vesić je rekao da je u tom delu grada potpuno promenjen način na koji će funkcionisati.

„Tu se pravi najveći pešački trg u Beogradu. Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvajski, autobuski i automobilski saobraćaj. Uspeli smo da pustimo deo za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz pravca Karađorđeve ka Nemanjinoj. Tako da sada kada dolazite sa Starog tramvajskog mosta možete da skrenete desno, što nije bilo moguće do danas, i da bez problema idete prema Nemanjinoj. Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12“, kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec do dva dana će biti pušten tramvajski saobraćaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

„Prvo će, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmeštanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima. U sredini će biti najveći preščki trg u Beogradu, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podiže na predlog predsednika Aleksandra Vučića. Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom železničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled“, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.