Beograd će im ipak ostati u lepom sećanju: Pronađen bicikl para koji od Iraka vozi u korist žrtava ratova na Srednjem Istoku

0
Foto: Printskrin FB/CyclingForIraq

Par koji se odlučio da “dvosedom” na točkovima obiđe svet u Srbiji je proveo dva dana – bili su u Vranju i Jagodini – pre nego što ih je put doveo do Beograda. A onda su doživeli veliku neprijatnost koju su podelili na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

“Naš bicikl je ukraden. To se dogodilo u Beogradu. Spavali smo u motelu, bicikl je bio zaključan, ali je tokom noći neko presekao zaštitu i ukrao ga. Sve je prijavljeno policiji, ali je pitanje koliko mogu da urade u ovom slučaju”, napisao je par.

Ipak, bicikl je pronađen.

Policijski službenici iz PS Palilula pronašli su bicikl koji je ukraden u noći između nedelje i ponedeljka kod Bogoslovoije, prenose mediji.

“Ukradeni bicikl je pronađen, kao i sve što je bilo na njemu. Protiv šesnaestogodišnjeg mladića koji je ukrao bicikl, po nalogu tužilaštva, biće podneta krivična prijava zbog krađe”, izjavio je je neimenovani izvor.

Par je ranije naglasio da bicikl nije njihov i da se nadaju da će ga dobiti nazad samo kako bi mogli da nastave svoj put. Tom prilikom su zatražili pomoć Beograđana i istakli da se nadaju da će im prestonica Srbije ostati u lepom sećanju.

“Vozimo se hiljadama kilometara kako bismo pridobili vašu pažnju i skupili pomoć za najugroženije ljude u Iraku – raseljene Iračana i sirijske izbeglice koje pate od ozbiljnih zdravstvenih problema”.

Tako su na zvaničnom Fejsbuk nalogu opisane aktivnosti organizacije #CyclingForIraq, a čini se da te vrednosti dele i Beograđani.