Povodom obeležavanja Svetskog dana šuma, kompanija AstraZeneca tradicionalno je uzela učešće u akciji „Drvo za Beograd“, u organizaciji Grada Beograda. Ovogodišnja akcija pošumljavanja pod pokroviteljstvom je ambasade Velike Britanije, a AstraZeneca jedna je od britanskih kompanija koje su se pridružile pomenutoj inicijativi.

Na ovaj način obala Save postala je bogatija za 189 stabala, od čega je 70 sadnica javora donacija ove farmaceutske kompanije.

„Kao društveno-odgovorna kompanija, kojoj je u fokusu zdravlje ljudi, težimo da budemo aktivni učesnici u zdravom društvu, planeti i poslovanju. Svesni smo značaja zelenih površina i drveća za kvalitet života u urbanim sredinama i posebno ponosni što već treću godinu zaredom dajemo svoj doprinos ozelenjavanju naše prestonice, kako bi postala zdravije mesto za život svih nas“, izjavio je Aleksandar Tripković, direktor kompanije AstraZeneca u Srbiji.

Učešće u akciji „Drvo za Beograd“ deo je globalne inicijative kompanije AstraZeneca za ublažavanje negativnih uticaja klimatskih promena na ljude i planetu. Kompanija je prepoznala snažnu vezu između zdrave planete i zdravih ljudi i obavezala se da će do 2025. godine posaditi 50 miliona stabala širom sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.