BENU ONLINE najbolja online apoteka Srbije: Sada i zvanično

  0

  BENU online apoteka dobila je dve nagrade na proglašenju pobednika HotSpot awards e-Commerce asocijacije Srbije.

  “Kako se to desilo?”, pitali smo Dejana Aleksova, koji je član Borda PHOENIX grupe, Customer & Channel Director.

  „Svakako ne slučajno. Mi smo poslednji od velikih apotekarskih lanaca ušli u online biznis jer smo radili na adaptaciji internacionalne platforme koju grupa koristi. Online, naročito kroz kovid period, pokazao se kao kanal koji ima veliki potencijal. Mi smo duboko analizirali ovaj kanal u oblasti naše industrije, analizirali potrebe svojih kupaca i pristupili sistematično. Kao poslednji na tržištu koji su ušli u eCommerce, napravili smo strateški pristup koji može da omogući brz rast. Od početka smo krenuli sa željom da pobedimo i u ovoj oblasti u čemu smo imali podršku našeg izuzetnog eCommerce tima, kao i tima u okviru BENU apoteka, ali i naših kolega iz PHOENIX grupe.”

  Dobili ste dve nagrade?

  Dobili smo nagradu sponzora OTP Banke za najbrže rastući eCommerce sajt u Srbiji.

  Ona je rezultat kontinuiranog i dubinskog pristupa jer smo eCommerce tretirali kao svoje najbolje prodajno mesto, non-stop smo radili na relevantnim ponudama kao i na atraktivnim akcijskim ponudama.

  Sa druge strane, imali smo odličnu komunikacionu strategiju, izabrali smo i odlične kanale komunikacije, proizveli mnoštvo sadržaja, a sve u cilju kako bismo našu uslugu ka krajnjem korisniku podigli na jedan viši nivo. 

  Potrudili smo se da podržimo digitalizaciju BENU Apoteka jer znamo da je digitalizacija samo jedan deo ukupne digitalne transformacije naše kompanije. Jedan, ali veoma  značajan deo koji smo u kratkom periodu završili, ogroman je posao. Želimo da nas ovaj brzi rast dovede do pozicije broj 1 u online prodaji u našoj industriji, a da smo na dobrom putu – svedoči i dobijeno priznanje. 

  Ova nagrada je priznanje našoj strategiji, ali i našoj posvećenosti, i zaista sve čestitke BENU eCommerce timu pre svega, kao i svima koji su sa nama vredno radili na ovom projektu.

  A druga nagrada?

  To je nagrada u oblasti naše industrije koja je dobijena putem glasanja i ocene stručnog žirija. Shop.benu.rs je najbolji eCommerce sajt u oblasti sajtova za zdravlje, negu i lepotu, a što je posebno značajno s obzirom na to da u Srbiji imamo značajne igrače u online prodaji proizvoda iz ove oblasti. Neki od njih postoje dugo, rade veoma dobro, pa nam je zaista čast što smo osvojili i ovu nagradu.

  Digitalizacija naše industrije je pravac u kojem ide čitav razvijeni svet, pa se ni mi nećemo zaustaviti na ovome što imamo danas.

  Pitali smo Dejana Aleksova i za buduće planove za shop.benu.rs 

  „E-Commerce treba da bude naša najbolja apoteka, da bude dostupna 24 sata, da obezbedi stručnu pomoć zbog koje uvek možete pozvati sa sajta i farmaceuta da pomogne savetom; da kroz blogove pacijenti mogu da se informišu, da istraže neku zdravstvenu situaciju. Ideja je i da integrišemo naš BENU Plus lojalti program sa ponudama koje su relevantne za online kupce. Cilj nam je da budemo brži, jednostavniji i precizniji u isporukama sa fokusom da našim kupcima pružimo premijum iskustvo u svim kanalima prodaje, a naročito u online apoteci.

  Naša misija je da budemo broj 1 online apoteka u Srbiji i verujem da će dobra strategija uz povezivanje online i offline kupovine i usluga dovesti do tog ostvarenja, a da su ove nagrade tek početak.”

  BENU je lansirao i uslugu PORUČI I POKUPI. Šta to znači?

  To znači da sve što postoji u apoteci, osim lekova može da se izabere i poruči u online apoteci, a zatim da se plati i preuzme u apoteci po izboru. Na ovaj način pacijenti mogu da računaju da će sve što im je potrebno naći u jednoj apoteci, onoj koja im najviše odgovara, koja im je najbliža, bez šetnje po lošem vremenu, bez čekanja. Naša obaveza je da poručene proizvode dostavimo BENU apotekama i da putem maila obavestimo korisnika o danu isporuke i o porudžbini koju može da preuzme na unapred odabranoj lokaciji.

  Mi ne stajemo, mi smo u kontinuiranom razvoju jer nam digitalni scenario diktira tempo, a mi imamo ljude i resurse koji taj tempo ne samo postižu već ga i ubrzavaju. Ponosan sam na kolege BENU i PHOENIX tima, jer su ljudi pozadina svakog dobrog posla i zahvaljujući njima i timskom pristupu, ove prestižne nagrade su zasluženo u našim rukama.