Bela kuća blokirala svedočenje doktora Faucija pred Kongresom: “Bilo bi kontraproduktivno…”

0
Foto: Profimedia

Doktor Entoni Fauci koji se poslednjih nedelja često suprotstavljao Trampu i radio kao korektor izjava predsednika Sjedinjenih Američkih Država, neće biti u prilici da svedoči pred Kongresom, u procesu koji je pokrenuo jedan od kongresnih pododbora, a u vezi sa načinom na koji se Trampova administracija bori sa koronavirusom.

Njegovo svedočenje blokirano je upravo iz Bele kuće, prenosi CNN.

“Dok čitava administracija zajedničkim snagama radi na borbi sa virusom – u taj proces ulazi i bezbedno otvaranje Amerike i napredak u razvoju vakcine – bilo bi kontraproduktivno da bilo ko pojedinačno svedoči pred Kongresom”, rekala je zamenica sekretara za štampu Bele kuće Džud Dir.

Ipak, svedočenje neće biti problematično, kada doktor Fauci bude trebalo da se pojavi pred Kongresom tokom maja i to pred komisijom republikanskog odbora, gde će biti reči o tome koliko je do sada urađeno u borbi sa opakom bolešću.

Poslednja u nizu nesuglasica između Trampa i Faucija je u vezi sa saveznom državom Džordžijom.

Tramp je podržao otvaranje te države i promene koje uvode, dok je doktor Fauci tim potezima zabrinut:

“Mislim da nije dobro preskakati određene faze, a oni upravo to rade.”

I to je samo jedna u nizu nesuglasica, nakon neslaganja u vezi sa hlorokinom, eventualnim povratkom virusa, (ne)pravilnim citatima medija i mnogim drugim temama.