Bečlije neće mirišljavi metro: Građani protiv toga da im prevoz miriše na grejp ili zeleni čaj

0
Foto: Profimedia

Korisnici metroa u Beču odlučili su da ne žele da putuju u namirisanim vozovima metroa, iako su im ponuđena četiri prijatna mirisa, prenosi FoxNews.

Građanima više odgovara putovanje bez ikakvog mirisa, o čemu su se izjasnili u anketi, saopšteno je. Javni transport testiran je na četiri mirisa, kako bi se poboljšao ugođaj vožnje, i to na dva voza. Testirani su mirisi zelenog čaja, grejpfruta, sandalovine i dinje. Četiri mirisa pustili su kroz ventilacioni sistem voza, testirajući ga u julu. Zatim su zatražili od vozača da učestvuju u online anketi, kako bi utvrdili koji miris treba da bude miris po kojem će voz biti pamćen, ali učesnici su tu ideju uopšte loše prihvatili. Transportna kompanija saopštila je da je u internet anketi glasalo 37.000 učesnika, sa 21.000 glasova koji su se protivili uvođenju mirisa.

AFP javlja da Beč ma 2,6 miliona putnika u javnom prevozu svakodnevno.

Ova ideja uvođenja mirisa pratila je raniju odluku, iz januara, kada je zabranjeno unošenje i jedenje hrane na svim linijama metroa, s ciljem da se poboljša kvalitet vazduha u kupeima.