Bečić: “Rekonstrukcijom osnažiti Vladu. Kad je DF odustao od rušenja Krivokapića, imamo napade od jednog subjekta…”

1
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, rekao je da je potrebna rekonstrukcija crnogorsike Vlade da bi je osnažili i krenuli u reformske procese.

Bečić je, odgovarajući na pitanja tokom posete podgoričkoj Osnovnoj školi “Sutjeska”, rekao da su pitanja koja se tiču resora deo dijaloga političkih subjekata s predsednikom crnogorske Vlade Zdravkom Krivokapićem, te istakao da nisu ulazili u te vrste dogovora.

Podsetio je da “od prvog dana” želi političke predstavnike manjinskih naroda u Vladi (Crne Gore).

“Manjinske partije treba da budu deo svake Vlade. To je dobro za jačanje građanskog habitusa. Kakav će biti njihov odgovor, to je na njima”, rekao je Bečić, prenose podgoričke Vijesti.

Istakao je kako očekuje da Građanski pokret URA bude u Vladi.

“Treba da nastavimo zajednički da radimo. Nije dobro izlaziti iz granica političkih razlika, kao što se to desilo juče. Iznađen sam reakcijama nakon saopštenja Demokratskog fronta i Demokrata”, rekao je Bečić.

“Kad je DF odustao od rušenja Krivokapića i Vlade, imamo napade od jednog subjekta. Nije mi jasno zašto nervoza, uvrede i primitivizam. Jedino mogu da logiciram da nekome nije bio cilj da DF odustane od rušenja Vlade i Krivokapića. Hoću da verujem da svi želimo stabilnost”, dodao je

1 KOMENTAR

  1. Увођење мањина у владу могло би да Абазовићеву странку учини безначајном за опстанак и функционисање владе, а да да значај мањинским странкама улогу таса на ваги , што сматрам да није добро. Чуди ме да је г. Бечић као прегматичан и промућаран политичар иступио са овом реконструкцијом. Имам осећај да је то повезанио са лошим односима са УРОМ и да се ради о надмудривању и тактизирању. Много бих био задовољнији да су се партнерске странке нове црногорске парламентарне већине концентрисале на усаглашавање и доношење битних закона, који би демонтрали бивши аутократски режим Вучићевог ментора Мила Ђукановића.

Comments are closed.