Bečić: Rekonstrukcija Vlade jedini put, sve drugo je izdaja izborne volje građana

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je danas da je jedini put rekonstrukcija Vlade, te da bi sve drugo značilo izdaju izborne volje građana.

Kako prenosi RTCG, Bečić je istakao da svi očekuju stabilizaciju parlamentarne većine, te da će i nakon eventualne rekonstrukcije Vlada poštovati sporazum, koji je prethodio njenom izglasavanju.

Bečić veruje i da će uskoro biti nastavljeni razgovori između predstavnika stranaka vlasti i premijera.

“Jedan je jedini put, a to je rekonstrucija Vlade, sve drugo, ulaženje u neke druge aranžmane, značilo bi izdaju izborne volje građana Crne Gore”, kazao je Bečić i dodao kako se nada da će brzo narednih dana početi dijalog premijera i predstavnika parlamentarne većine.

Bečić ističe da je potrebno da se uđe u proces rekonstrukcije Vlade kako bi je osnažili, stabilizovati parlamentarnu većinu i jače i odlučnije i krenuli u nove reformske promjene.

„Rekonstrukcija Vlade, uz obavezu svih da naredni parlamentarni izbori budu kad ima je i redovan rok – 2024. godine, jesu sa stanovišta i mene kao predsednika Skupštine i mene kao pred Demokratske Crne Gore. U svim prethodnim mjesecima sam se trudio da doprinesem supštanju tenzija kako bi se odustalo od ekstremno krajnih političkih pozicija, bilo onih koji su insistirali na rušenju 42. vlade i rušenju premijera Krivokapića, bilo same vlade i premijera, koji su možda u jednom trenutku možda smatrali da nema potrebe za promjena“, kazao je Bečić u emisiji „Argumenti“.

Istakao je da je pokazana dobra volja, sklonost ka racionalnim i razumnim rešenjima, te da je Demokratski front (DF) odustao od rušenja Vlada, a premijer izrazio spremnost da se uđe u proces rekonstrukcije.

Podsetio je da još tri poslanika GP URA koji bi trebali da se izraze da li su za rekonstrukciju.