Bečić: “Ko misli da Vlada Crne Gore nema legitimitet, može lagano to da testira…”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

“Svako ko misli da ova Vlada nema legitimitet, može to i da testira saglasno pozitivnim propisima”, rekao je predsednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je u izjavi za medije odgovarajući na pitanje novinarke o sve češćem izražavanju nepoverenju prema Vladi od strane dela parlamentarne većine istakao da svi koji misle suprotno od političkih subjekata koji poštuju izbornu volju građana mogu to da formalizuju.

“Svako ko misli da ova Vlada nema legitimitet, može to lagano da testira. Tako da postoji uvek test, u demokratiji, u parlamentarnom životu. Svako onaj koji misli suprotno od mene ili od građana Crne Gore ili suprotno od političkih subjekata koji poštuju izbornu volju građana Crne Gore može to da uvek vrlo lako i vrlo jednostavno u ovom parlamentu testira saglasno pozitivnim propisima”, istakao je Bečić, a prenose podgoričke Vijesti.

Dodao je da su neutemeljene tvrdnje da je video Temeljni ugovor koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) treba da potpiše sa Vladom Crne Gore.

“Niti jednu verziju tog ugovora video nisam i to je jedina i apsolutna istina. Jedino što sam ranije saopštio, a ponoviću i sada, sve prethodne najave u prethodnim nedeljama i mesecima i crkvenih i državnih vlasti su bile u pravcu da će, kada se usaglasi potpisivanje tog ugovora, biti u Crnoj Gori. Smatram da je potpisivanje tog ugovora u Crnoj Gori prirodan, logičan i racionalan pristup”, zaključio je Bečić.