Beba sa posteljicom ostavljena u kesi u kontejneru, reagovao i ministar: “Ovo je krivično delo”

3

U beogradskom naselju Žarkovu, u blizini groblja, pronađena je ostavljena beba. Mediji prenose da je nađena u plastičnoj kesi, s posteljicom.

Prve informacije su glasile da je beba dobro i da je kolima Hitne pomoći prevezena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršvoj, gde je obavljen kompletan pregled.

Ispostavilo se, kako piše “Blic”, da je reč o tek rođenom dečaku, koji je bio ostavljen u kontejneru u plastičnoj kesi, a na sebi je još uvek imao posteljicu.

Iz Tiršove za taj list kažu da je beba u dobrom opštem stanju i da nema nikakvih povreda. Direktor Tiršove Siniša Dučić rekao je da je beba odmah po prijemu detaljno pregledana od strane pedijatra, ortopeda i neurohirurga.

Direktor Tiršove Siniša Dučić rekao je da je beba odmah po prijemu detaljno pregledana od strane pedijatra, ortopeda i neurohirurga.

“Beba je u dobrom opštem stanju, vitalna i nema nikakvih povreda i do kraja dana izvršiće se i sva ostala ispitivanja”, naveo je Dučić.

“Prema informacijama koje sam dobio iz Centra za socijalni rad, beba je sa posteljicom ostavljena u plastičnoj kesi u kontejneru u Žarkovu. Ovo zaista nije način na koji se deca ostavljaju ukoliko ih roditelji ne žele. Neshvatljivo je da bilo koji roditelj može da učini ovako nešto, ali ne želim da zalazim u razloge za ovo krivično delo. Ukoliko majka ne želi svoje dete, njena obaveza je da ga barem preda određenoj zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi, kao što je Zvečanska, jer tako detetu ne ugrožava život”, istakao je ministar za socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Ministar je rekao da je ostavljanje dece, pogotovo na ovako nehuman način, nešto što ne sme da se ponavlja u našoj zemlji i da će resorno ministarstvo učiniti sve da to spreči.

“Preuzećemo sve mere da decu koju zadesi ovakva tužna sudbina, zaštitimo na najbolji mogući način i pružimo im svu neophodnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu”, naglasio je Đorđević.

3 KOMENTARA

  1. Hvala hrabrom penzioneru koji se usudio da kopa po kontejneru, ne bi svako to uradio.
    Drzava bi mogla da se pozabavi i pohvalom ovakvih ljudi.
    A razloge za ovakvo delo ne mozemo ni da sanjamo.. a kamoli da osudjujemo.

  2. Svi ministri treba da rade SVOJ posao,a ne da kupe poene ovakvim delovanjem. Postoji policija koja ce majku naci veoma brzo,a ministar ako je imao sta da kaze to je mogao i bez medija.SVI radite svoj posao i bice svima bolje!!!

  3. ja bih uveo u zakon sterilizaciju, ako treba i prinudnu, za ovakve roditelje. nema prava žalbe, nema dalje priče. tačka.

Comments are closed.