BeanZ – Egzotični užitak u šoljici espresso kafe

  0
  Fotografije: Promo

  BeanZ je internacionalni premium espresso brend visoko kvalitetne kafe u zrnu. Uzgajaju je izabrani farmeri, sa kojima postoji ekskluzivna saradnja, a koji svojim imenom, znanjem i iskustvom stoje iza BeanZ proizvoda. BeanZ nudi kafe najboljeg kvaliteta i različitog geografskog porekla sa farmi širom sveta, čiji bogati ukus ostavlja bez daha sve koji se sa zadovoljstvom prepuštaju savršenom uživanju u šoljici kafe. Kroz farmerske kafe i njihove jedinstvene priče, kao i kroz različite vrste blendova, pomaže svima da razviju svoj lični ukus u šoljici najboljeg espresso napitka.

  Kvalitet, otkrivanje, autentičnost i jednostavnost na najbolji način opisuju BeanZ i stoje iza njegovog uspeha. Kvalitet se ogleda u eleganciji i pouzdanosti koji se godinama održava. BeanZ kafe donose različite kulture, a zahvaljujući specifičnom ukusu, otkrivaju i strast farmera za uzgajanjem ovih zrna. S obzirom na toplinu i iskrenost farmera, BeanZ poseduje autentičnost na osnovu koje se gradi poverenje između svih ljubitelja najpoznatijeg napitka na svetu. 

  Prefinjena arabika sa notom crne čokolade i slatkoćom sušenog voća dolazi iz daleke Nikaragve i nju neguje Eduardo, predstavnik šeste generacije koja upravlja ovom porodičnom plantažom. Sunce Nikaragve i čuvanje tradicije sušenjem sveže ubranih plodova na njihovom tlu, u kombinaciji sa odgovarajućom mikroklimom, daju specifičnu i atipičnu aromu ovom napitku. 

  Autentičnost i svežina indijske kafe može se osetiti iz ruku Rameša kome je najveća želja da njegov proizvod pruži vrhunsko zadovoljstvo onima koji ga piju ne samo zbog ukusa i arome, već i zbog napornog i posvećenog rada koji je uložen. Njegove plantaže se nalaze u senci bujnog drveća i monsuna, koji sa jedinstvenim sastavom zemljišta daju kiselost i zaokruženu balansiranost ovoj kafi. Ona je jaka, stoprocentna robusta koja sadrži fine note začina, orašastih plodova i crne čokolade.

  Deo BeanZ porodice je Luiz Alberto, koji uzgaja svoju kafu u brazilskoj prašumi. Za dobar ukus zaslužna je baš ta teritorija na kojoj njegova porodica već dvesta godina gaji i neguje ovo prefinjeno 100% arabika zrno, sorte Žuti Burbon. Boja ovog ploda je žuta i to je razlika u odnosu na klasično zrno arabike. Poseduje neodoljivu aromu tamne čokolade i slatkoće karamele sa orašastim notama pečenih badema.

  Sofisticirani i elegantni ukus blage kiselosti, kakao citrusne arome i ukus čokolade pruža mešavina 100% arabike iz Južne Amerike i Afrike, Blend no. 1, čija zrna rastu na nadmorskoj visini od 2.000 metara u savršenim vremenskim uslovima. Blend no. 2 napravljen od 70% arabike iz Južne Amerike i Afrike, i 30% robuste iz Azije, ima bogatu teksturu, naglašenu punoću i jačinu sa primesama čokolade, grožđa i smokvi.

  Kafe koje dolaze sa malih, ali izabranih farmi daju snažan pečat i ostavljaju veliki utisak kod onih koji ih probaju jer autentičnost, pre svega, proizilazi iz priče koju nude, a BeanZ priče su uvek egzotične i drugačije. 

  Način na koji se kafa sprema takođe je važan, jer njen ukus umnogome zavisi i od toga. Poznato je da espresso dolazi iz Italije kao i da postoji mnogo teorija i mogućnosti za pripremu ove kafe, ali treba imati u vidu da espresso prvenstveno podrazumeva način pripreme napitka. Po šoljici kafe koristi se između 8 i 10 grama sitno mlevene kafe, a dobro pripremljen espresso treba da ima kompaktnu i glatku kremu tamne zlatnožute boje, bez krupnih mehurića i bledih fleka. Ukus espresso kafe trebalo bi da bude izbalansiran između slatkog i kiselog i da se dugo zadržava u ustima, dok je tekstura glatka i kremasta. 

  Neponovljivo BeanZ iskustvo u ispijanju šoljice najbolje kafe dostupno je svima u Srbiji i putem sajta www.beanzcafe.co.rs, pretplatom na neki od paketa u ponudi, sa kafe aparatima ili bez. Jednom mesečno na vašu adresu stiže paket kafe u zrnu po vašoj želji i meri, koji možete menjati u bilo kom trenutku. Isprobajte kafe sa različitih farmi širom sveta, kao i pažljivo kreirane blendove i uživajte u raskoši i raznovrsnosti BeanZ ukusa koje na drugačiji način doživljavaju svi ljubitelji espresso kafe.