Batler se izgleda nije obraćao Jokiću: Koga je lider Majamija pozvao da se obračunaju…?

0
(Beta/APPhoto/DavidZalubowski)

Pobeda Denver nad Majamijem (113:96) pala je u senku incidenta u kojem su učestvovali Nikola Jokić i Markif Moris. Najpre je Moris grubo faulirao aktulenog najkorisnijeg igrača reguralnog dela NBA lige. Srpski centar, isprovociran nesportskim potezom, uzvratio je košarkašu Majamija udarivši ga sa leđa.

Konflikt koji se dogodio dva minuta i 39 sekundi pre kraja utakmice dobio je rasplet pred disciplinskim organima NBA lige. Lider Nagetsa je zaradio meč suspenzije, dok će Moris snositi finansijske sankcije i moraće da uplati kaznu u iznosu od 50.000 dolara.

Sem Amik sa Atletika piše da je ovo pravedna kazna, s obzirom na to da tuča nije eskalirala. Međutim, prve reakcije su bile prilično napete.

Neposredno nakon sukoba Jokić se uputio ka klupi Nagetsa, a predvodnik Majamija Džimi Batler, barem je tako na snimku izgledalo, kao da je želeo da se obračuna sa srpskim centrom.

Činilo se kao da besni Batler neposredno nakon incidenta urla na Jokića da se nađu iza i da se obračunaju.

Međutim, kako piše Atletik u analizi čitavog slučaja, izgleda da Batler nije pretio Jokiću.

Atletik naglašava da je zaista izgledalo kao da se Batler obraća Jokiću i zove ga da se obračunaju negde drugde. Korisnici Tvitera su zaključili da je on izazivao Nikolu na “dobru, staromodnu tuču”, a Atletikov izvor koji je upoznat sa situacijom ističe da je Batler zapravo bio besan na Stivena Grejema, jednog od pomoćnih trenera Nagetsa i nekadašnjeg NBA igrača.

Ni ta borba se, naravno, nije ostvarila, dobrim delom zato što je generalni menadžer Majami Endi Elisburg, kako se to isitče u tekstu Atletika, “bio heroj koji je svima bio potreban u trenutku najvećih tenzija”.

U međuvremenu, oglasili su se i Markifov brat blizanac Markus, koji je stao u zaštitu svog brata, kao i Jokićeva braća Strahinja i Nemanja koji su poručili Markusu da prestane da preti.

Naime, košarkaš Los Anđeles Klipersa je napisao na Tviteru: “Znači, čekao je da se okrene. Zabeleženo”.

Narednog jutra oglasio se i Markig koji je na društvenim mrežama napisao kako “mu je drago da vidi mržnju”.

“Nema sumnje da sam napravio čvrst faul, to uvek radim, ali nikada nisam udario čoveka koji mi je bio okrenut leđima. Na sreću, mi smo ovde drugačiji. Podneću kritike i nastaviću da ‘guram’”, napisao je Markif Moris.

A onda su Strahinja i Nemanja odlučili da naprave nalog na Tviteru i odgovore Markusu.

“Trebalo je da ostaviš onako kako je umesto da javno pretiš našem bratu. Tvoj brat je prvi igrao prljavo. Ako želiš da odeš korak dalje, budi siguran da ćemo te čekati”, poručila su Jokićeva braća, dok je autentičnost naloga potvrdio i novinar Denver posta Majk Singer.

Moris im je odgovorio da “imaju pravo da veruju u to!”

Jokićeva braća su napisala: “Ne verujemo. Znamo to!“


Atletik je analizirao i ko su Jokićeva braća, naglašavajući da je Nemanja igrao košarku za Univerzitet Dorsi, pre nego što je počeo da nastupa u MMA borbama, dok je Strahinja opisan kao “mnogo krupniji brat koji izgleda kao negativac iz serijala o agentu 007. S druge strane, blizanci Moris, kako se ističe u Atletikovoj analizi, odavno su poznati kao čvrsti momci na terenu.

U prevodu, nijedna strana u sukobu nije poznata po tome što se olako povlači. Međutim, dok Liga nema jurisdikciju nad braćom Jokić koji se ne zovu Nikola, svakako imaju uticaj na blizance Moris. Adam Silver na celu situaciju ne gleda sa oduševljenjem.


A još manje trener Nagetsa Majkl Meloun, koji nakon već duže povrede Džamala Mareja, i gotovo večito rovitog Majkl Porter Džuniora, u narednom meču neće moći da računa ni na usluge svog najboljeg igrača.