Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica jednoglasno je usvojila inicijativu da Bojanska ulica na Crvenom krstu na Vračaru ponese ime po glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

Povodom obeležavanja tri godine od smrti slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, magazin Bazar, kompanija „Borba“ i Goran Vesić, u svojstvu građanina, pokrenuli su inicijativu da jedna od beogradskih ulica dobije naziv po ovom umetniku.

Predlog Gorana Vesića je da Bojanska ulica na Crvenom krstu ponese ime slavnog glumca.

„Velimir Bata Živojinović je naša velika glumačka legenda. On je svojim nemerljivim umetničkim i kulturnim doprinosom obeležio jednu zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije. ‘Valter brani Sarajevo’, ‘Skupljači perja’, ‘Bitka na Neretvi’ i mnogi drugi filmovi samo su neki u kojima je ostvario jedinstvene i neprikosnovene uloge, koje će ostati kao pečat jednog neverovatnog i neponovljivog dara“, navodi se u inicijativi Gorana Vesića, a koju je obrazložila predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović.

Komisija je usvojila i inicijativu RTS-a za postavljanje skulpture Miloja Miće Orlovića, istaknutog televizijskog voditelja, novinara i urednika, sa idejom da predložena lokacija bude ispred zgrade u Takovskoj 10 ukoliko se sve relevantne institucije usaglase. Skulptura koja bi bila postavljena je autorsko delo vajara Nebojše Savovića Nesa. 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.