BAT počinje proizvodnju Dunhill-a u Vranju

  0
  Foto: Nikola Anđić

  Kompanija British American Tobacco (BAT) započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznatijih proizvoda, premium cigareta Dunhill, u svojoj fabrici u Vranju. Dolazak Dunhill-a u Vranje rezultat je dugogodišnjih ulaganja u modernizaciju fabrike i proizvodnje, a ujedno potvrđuje stabilnost kompanije, ali i stratešku i dugoročnu opredeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište. Širenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Vranju postaje peta fabrika u BAT sistemu u Evropi koja proizvodi ovaj format cigareta iz premium klase.

  Premium cigarete Dunhill zadržaće nepromenjen kvalitet i ukus uz inoviranu paklicu, zahvaljujući visokim tehnološkim standardima fabrike u Vranju, koja važi za jednu od najznačajnijih u BAT grupi.  

  Direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski istakao je da su takvi rezultati ujedno dalji podsticaj za nastavak razvoja i unapređenja poslovanja fabrike. “Fabrika u Vranju ove godine obeležava 135 godina postojanja, a naša kompanija je od svog dolaska u Srbiju, pre 17 godina, nastojala da konstantno ulaže u njenu modernizaciju, što potvrđuje činjenica da je u tu svrhu do sada uloženo 270 milona evra. Početak proizvodnje premium cigareta Dunhill u Vranju, doprineće u značajnoj meri jačanju pozicije same kompanije na tržištu, privrede grada, a samim tim celokupne srpske privrede. Strateška opredeljenost BAT-a ostaju dalja ulaganja, i to zahvaljujući angažovanju zaposlenih, koji su najveće bogatstvo kompanije, a čija posvećenost je upravo doprinela razvoju i donošenju novog proizvoda. U proteklom periodu zadržali smo kompletnu radnu snagu,  nismo koristili pomoć države i nastavili smo sa investicijama“, rekao je Krstikeski.

  Direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski, foto: Nikola Anđić

  Krstikeski je dodao će kompanija BAT ostati čvrsto posvećena saradnji i dijalogu sa Vladom Republike Srbije po svim pitanjima, a posebno akcizne i poreske politike i kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije.

  Direktor regionalne Privredne komore za pčinjski i jablanički okrug Goran Jović podsetio je da je u proteklih 17 godina BAT pokazao izuzetne rezultate, bio pouzdan partner na tržištu i u značajnoj meri doprineo novim zapošljavanjima na jugu Srbije.

  „Razvoj i proizvodnja novih brendova poput Dunhilla u značajnoj meri utiče na povećanje obima proizvodnje, a samim tim i stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja i veću spoljno trgovinsku razmenu. BAT je dobro prihvaćen i kod samog stanovništva i lokalne zajednice, a kroz korporativne društveno odgovorne aktivnosti za vreme vanrednog stanja nastojao je da doprinese da se pandemija ublaži na teritoriji pčinjskog okruga“, zaključio je Jović.

  Foto: Nikola Anđić

  Kao kompanija koja je od svog dolaska u Srbiju, kroz poreze uplatila više od dve milijarde evra u budžet Republike Srbije, BAT će i budućnosti nastaviti sa ulaganjima u privredu i razvojem i modernizacijom proizvodnih kapaciteta fabrike u Vranju. Takođe, kao jedan od prioriteta kompanije BAT ostaje korporativna društvena odgovornost, što je i pokazala u prethodnom perodu, za vreme trajanja pendemije, kroz brojne donacije, kako lokalnoj zajednici, tako i zdravstvenom i socijalnom sistemu Srbije.