Bastać: Policija da utvrdi ko je nasrnuo na građane ispred galerije Progres posle Vesićeve promocije

0
Foto: Tanjug

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać pozvao je policiju da identifikuje osobe koje su “fizički nasrnule” na građane okupljene ispred galerije Progres gde se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, preneo je N1.

“Od policije tražimo da pomoću kamera identifikuje lica koja su vređala, napadala i tukla okupljene i da utvrdi ko i kako je te ljude angažovao. Ukoliko policija ne utvrdi ove činjenice, onda je jasno da država ne postoji i da građani moraju sami da nađu način da se zaštite od kriminalnog režima koji je krenuo u fizički obračun sa neistomišljenicima”, naveo je Bastać u pisanoj izjavi.

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SzS) prvo su se verbalno sukobili, a potom je došlo i do koškanja juče ispred galerije “Progres” u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, u kojoj je održana promocija knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića “Knjiga o Beogradu”.

Kada je zamenik gradonačelnika u pratnji obezbeđenja izašao iz galerije, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, ispred su ga dočekale salve uvreda.

Kada je Vesić izašao, za njim i obezbeđenjem je kroz Knez Mihajlovu potrčala grupa ljudi.

Agencija Beta javlja da je tokom uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem u pravcu Zmaj Jovine ulice.