„Ne vidim kakva je šteta napravljena na protestu u subotu uveče kada su ograde, koje su skinute sa Trga Republike i postavljene oko Skupštine Beograda, vraćene na gradilište u roku od sat vremena“, izjavio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je na sinoćnjem protestu „1 od 5 miliona“, zajedno sa aktivistima i liderima opozicionog Saveza za Srbiju, u Kolarčevoj ulici u Beogradu, posklanjao ograde koje su stavljene zbog rekonstrukcije centra grada i odneo ih ispred zgrade gradske skupštine.

Upitan o najavi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će gradske vlasti podneti krivične i prekršajne prijave protiv organizatora protesta, ali i onih koji su skidali zaštitnu ogradu sa Trga Republike, Bastać je rekao da će on lično na sve te prijave staviti ime Gorana Vesića i da će ih vratiti.

„Mi smo sprovodili blokade upozorenja, a vlast je promenila duh grada“, predočio je Bastać koji veruje da Skupština opštine Stari grad prihvatiti njegov predlog za održavanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o onome što radi gradska vlast, preneo je N1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.