Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i zaposleni u toj beogradskoj opštini okupili su se na gradilištu na Trgu Republike u znak protesta zbog radova u centru grada, nakon čega su radnici napustili taj prostor.

Kako je javio N1, Bastaću i zaposlenima se priključilo nekoliko građana, a ukupno ih je na gradilištu dvadesetak.

Na gradilištu je, kad su stigli, oko podneva, bio jedan kamion i bager, koji je utovarao kamen i pesak u kamion, ali čim se pojavio Bastać sa ljudima u njegovoj pratnji, ugasili su motore i napustili vozila.

Bastać je, kako je preneo, tražio šefa gradilišta i rekao mu da planiraju da zaustave sve radove i da su došli da ga obaveste o tome, a on je, prema njegovim rečima, rekao da nema problem s tim.

https://twitter.com/SavezZaSRB/status/1115569915854041088

Okupljeni na gradilištu su rekli da ne postoji vremenski okvir koliko dugo planiraju tu da ostanu, dodajući da će dolaziti svaki dan, koliko bude potrebno, dok se ne obustave radovi.

„Blokada će trajati sve duže i duže, sve dok se ne pojavi gradonačelnik ili dok ne raspiše referendum na kom bi se građani izjasnili da li su ovi radovi potrebni ili ne“, rekao je Bastać.

Bastać je dodao i da očekuje da do njih dođe gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kako bi razgovarali.

Komentara

  1. Јадранка Н.
    10. aprila 2019. 04:28

    Бастаћ, Обрадовић, Ђилас, Јеремић и компанија одавно су већ заслужили позивницу за затвор, или у најмању руку одузимање имовине у вредности штете коју причињавају својим уличним "херојствима" (перформансима, како би рекао Вук на чистом српском, као што су "чисте" и њихове мисли). Сва та њихова иживљавања, без икаквог валидног циља, не воде ка бољитку Србије, а понајмање мисле о грађанима. У првом плану су им фотеље, у које би да се опет увуку, иако су током својих мандата починили највећу штету Србији! Наравно, новац који су добили од налогодаваца морају да оправдају, а увек се ту нађу и они који се продају за ситне паре. Нека имају на уму да није народ уз њих, да је време да прекину игроказ и да пусте тај исти народ да нормално живи, мада од увођења западне "демократије" и "безалтернативног" пута ка ЕУ (од 2000-те године), у овој земљи једва да има ишта нормално. А Бастаћ би могао мало да се позабави животнијим проблемима општине коју води, а не да омета раднике и позива на референдум о преуређењу Трга Републике?! Како му не задрхти рука када прима плату, а при том зна да не одради сваког дана законом прописаних осам сати, као и остали запослени! И оно најважније, нека ми покажу било коју од западних земаља, у које се куну, где би моглии овако слободно и рушилачки да се понашају, а да не сносе никакве последице! Да ли би уопште могли да уђу у ББЦ или ЦНН и да захтевају да буду одмах укључени у програм? Да гађају полицајце јајима? Да угрожавају саобраћај у Лондону или Њујорку? Е, то бих баш волела да видим.. И након свега реченог следи логичко питање. Да ли ће икада сванути Србији? Са бившим и садашњим политичарима, и њиховим придруженим члановима, глумцима, новинарима, спортистима и осталим приученим водитељима државног живота - сигурно НЕ! На жалост свих нас овдашњих, а још више оних почивших, годинама и вековима уназад!

  2. Eto!
    10. aprila 2019. 16:27

    Kako 400 dana nije normalno? Pa kako oni zamisljaju da se svi zainteresovani napljackaju za neki kraci vremenski period, jer me niko zivi nece ubediti da se ova vandalska "obnova" radi iz bilo kog drugog razloga!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.