Bastać došao da preda rezultate referenduma na Starom gradu, Vesić ušao na sporedni ulaz u Skupštinu grada

0
Foto: Tanjug

Predstavnici opštine Stari grad pokušali su da uruče zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću rezultate izjašnjavanja građana te opštine o infrastrukturnim radovima, ali je on odbio da primi te rezultate, preneo je N1.

Vesić je okupljenima ispred Skupštine grada kazao da je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kriminalac i da neće da razgovara, nakon čega je ušao u zgradu Skupštine.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać došao je sa grupom građana ispred glavnog ulaza u Skupštinu Grada Beograda da sačeka Vesića i uruči mu rezultate, ali je Vesić u zgradu ušao na sporedi ulaz, gde ga je čekalo nekoliko predstavnika opštine Stari grad.

Marko Bastać je rekao da je održano izjašnjavanje građana na Starom gradu o radovima na toj opštini ima legitimitet, jer je izašlo više od deset odsto građana.

Bastać je ispred Skupštine grada Beograda na pločniku ispisao dva puta “Starograđani 1:0 Vesić”.

Bastać je novinarima ispred Skupštine grada rekao da je vlast “opstruisala građane da izađu na izjašnjavanje, koje ni mediji nisu dovoljno pokrili, pa ljudi nisu ni čuli za izjašnjavanje koje je organizovala opština Stari grad”.

Ispred Skupštine grada donet je pano sa rezultatima izjasnjavanja građana, a predsednik opštine Stari grad pozvao je gradonačelnika da izađe i da mu uruči rezultate.

Na izjašnjavanje građana opštine Stari grad izašlo je 21,7 odsto građana te opštine, a 87 odsto se izjasnilo da je protiv proširenja pešačke zone na Trgu Republike i uvođenja trolejbuskog saobraćaja oko Gundulićevog venca i ulica Venizelosova i Žorža Klemansoa.

Obezbeđenje Skupštine kazalo je Bastaću da nema zakazano, da gradonačelnik ne može da ga primi i uputili ga da rezultate preda na pisarnici.

Bastać je tom prilikom rekao da su do sada predali više od 100 dokumenata na pisarnicu Skupštine grada i da, kako kaže, nisu dobili ni jedan odgovor.

On je zatražio od gradonačelnika da se oformi Komisija koja se sastoji od građana i nezavisne struke kako bi se rešio problem poput kolapsa u gradu, radova ili izgradnje gondole.

Takođe, ispred Skupštine grada došlo je manjeg verbalnog sukoba direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damira Handanovića i Bastaća.