Francuski političar Džordan Bardela iz desničarske stranke Nacionalni savez kritikovao je izjavu fudbalera Kilijana Mbapea koji je pozvao mlade da glasaju protiv „ekstremnih“ na parlamentarnim izborima ovog meseca.

Bardela je rekao da poštuje mišljenje kako Mbapea tako i Markusa Turmana, da su oni ikone fudbala i uzori mladima, ali da moraju da poštuju glasače u francuskoj.

„Kada imaš sreće da imaš veoma, veoma veliku platu, kada si multimilioner, onda je malo neprijatno da gledam ove sportiste kako daju lekcije ljudima koji više ne mogu da sastavljaju kraj s krajem, koji se više ne osećaju bezbedni, koji nemaju priliku da žive u naseljima prezaštićenim od strane bezbednosnih agenata”, rekao je on.

Kilijan Mbape je na konferenciji za štampu pozvao mlade da glasaju protiv stranaka krajnje desnice i upozorio da „ekstremistička politika kuca na vrata“ i da ne želi da predstavlja takvu zemlju.

U međuvremenu, predsednik Francuske fudbalske federacije, Filip Dijalo, rekao je na konferenciji za novinare u kampu tima da su igrači slobodni da izraze svoje mišljenje i pozvao političke stranke da ne koriste ove komentare u svoju korist.

Bardelina stranka Nacionalni savez na čijem je čelu Marin le Pen ima po prvi put šansu da osvoji vlast na vanrednim parlamentarnim izborima 30. juna i 7. jula, a istraživanja javnog mnjenja im već predviđaju prvo mesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.