“Balkanska međa” zabranjena drugi put u Bujanovcu: Direktor Doma kulture smatra da bi izazvala mržnju među građanima

1
Foto: Nedeljnik

Film “Balkanska međa” ni sinoć, po drugi put, nije prikazan u Bujanovcu jer je direktor Doma kulture Jetmir Ismaili zabranio prikazivanje zbog toga što, kako je rekao, smatra da će film izazvati mržnju među građanima, javio je RTS.

Jetmir Ismaili tvrdi da odluka nije politička i da ju je samostalno doneo.

“Film je zabranjen kao što sam i rekao nadležnim organima, ne može biti prikazan, jer neću dozvoliti da stvori mržnju između nacionalnih zajednica. Neki portali su preuveličali tu priču, tu nije bilo politike, to su moje lične odluke”, naveo je Ismaili.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke je na konferenciji za novinare zatražio smenu direktora na narednoj sednici Skupštine Opštine Bujanovac i da se utvrdi da li je zabrana projekcije filma politička odluka ili samovolja direktora.

“Mišljenja smo da je direktor Doma kulture grubo narušio razvoj kulture i umetnosti u našem gradu, ali da je time narušio i međuljudske odnose, kao da je i uticao na diskriminaciju svih koji su želeli da odgledaju oavj film u Domu kulture”, kazao je narodni poslanik Nenad Mitrović. 

Prikazivanje filma prvi put je zabranjeno u Bujanovcu pre nekoliko dana.

Tada se oglasilo Ministarstvo kulture i informisanja navodeći da sa zabrinutošću i neodobravanjem gleda na odluku nadležnih da ne prikažu film.

“Balkanska međa” je srpsko-ruski film koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle bombardovanja 1999. godine.


1 KOMENTAR

  1. Nenađe Mitrovicu nemoj se ljutiti, ali covek je u pravu. Film je pokrenuo buru komentara nakon premijere medju publikom… Kako bih ih… Zašto se opet ne zarati da vide… Ipak rat je rat. Nakon rata niko ne prica o ljubavi i poslu sem narko dilera.

Comments are closed.