Ammar Mešić je momak o kome se moglo pročitati da je imao ulogu u seriji „Igra prestola“. Epizodnu ulogu, zapravo više ulogu statiste u jednoj od čuvenijih scena kada Sersei ima „walk of shame“ po Dubrovniku, gde je sniman deo serije. Ali, kada je reč o jednoj od najpopularnijij serija svih vremena, svakako da to nije mala stvar.

Njemu je, međutim, zasmetala jedna druga stvar. Ammar Mešić kao naš, srpski glumac, nekome je „zaškripalo“.

„Izašao je jutros još jedan tekst o meni u Igri prestola, naslov: “Srbin u Igri prestola” i otvorim komentare. Najčešći su: kako Ammar pa Srbin? Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost“, napisao je na svom Tviter profilu.

Naravno, jedan tvit mu nije bio dovoljan da kaže sve što je hteo.

„To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na ‘Beogradski pašaluk’, a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti.

Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan. Pa pobogu kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša.

I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri.

Svima koji slave, srećan Đurđevdan i Ramazan Šerif Mubarek Olsun“, napisao je glumac u nekoliko tvitova.


Komentara

 1. Koja d inn
  7. maja 2019. 08:25

  Baka je rodila mamu mama je rodila mene a baka je imala mamu koju je rodila Srpkinja... Kad je Semula Drljevic usao u vladu NDH.

 2. GRS
  7. maja 2019. 10:39

  Svaka cast Amare

 3. Branko
  8. maja 2019. 07:49

  Sjajno

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.