Bajdenu čestitali i Đukanović, Plenković, Osmani, Zaev: “Velika pobeda američke demokratije”

0
Profimedia

(Beta) – Hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je je novoizabranom predsedniku SAD, demokrati Džozefu Bajdenu, na pobedi na izborima i naveo da se raduje saradnji s novom američkom administracijom.

Plenković je na Tviteru naveo da se hrvatska vlada nada jačanju odnosa dve zemlje i jačanje transatlantskog partnerstva.

Čestitke Bajdenu je uputio i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je Bajdenovu pobedu nazvao “velikom pobedom za demokratski svet”.

“Velika pobeda za američki narod i potvrda snage američke demokratije”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova, Vjosa Osmani čestitala je izbor novom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu i ocenila da će pod vođstvom Bajdena demokratija procvetati u Americi i širom sveta.

“U ime naroda Kosova upućujem iskrene čestitke Džou Bajdenu i Kamali Haris na njihovom izboru da vode narod Sjedinjenih Država. Uverena sam da će pod vašim rukovodstvom kao predsednika demokratija procvetati u Americi i širom sveta”, napisala je Osmani.

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj i predsednik Alijanse novo Kosovo Bedžet Pacoli čestitali su Džozefu Bajdenu izbor za 46. predsednika SAD.

“Novoizabrani predsednik Bajden bio je i ostao veliki prijatelj i pristalica slobodnog i nezavisnog Kosova i njegovog naroda. Ovo je pobeda evroatlantskih vrednosti, slobode i demokratije, koji su stubovi Ustava i našeg saveza sa Sjedinjenim Državama!”, napisao je Hodžaj.

Pacoli je poručio da je Bajden bio i jeste veliki prijatelja Kosova.

Pacoli je čestitao i potpredsednici Kamali Heris.

Premijer Severne Makedonije čestitao je večeras kandidatu demokrata Džozefu Bajdenu izbor za novog predsednika SAD.

“Čestitke novoizabranom predsedniku Džou Bajdenu i potpredsednici Kamali Haris! Siguran sam da ćemo produžiti da razvijamo odlične odnose koje imamo sa SAD i da produbljujemo naše savezništvo u NATO, ali i na svim poljima. Budućnost pred nama je svetla!”, napisao je Zaev na Fejsbuku.