Dve knjige i jedan novinski tekst.

Dobro, i ovaj virus.

U normalnim okolnostima, u vremenu pre Donalda Trampa, bilo bi to dovoljno – iako se, zbog daljine izbora, ne kvalifikuje kao tradicionalno „Oktobarsko iznenađenje“, događaj koji može da prelomi izbore – da aktuelni predsednik Sjedinjenih Država izgubi sve šanse da ponovo pobedi na izborima.

Ali koliko je Donald Tramp političar, toliko su i okolnosti normalne, pa je, umesto da se govori o krahu njegove kampanje, u pojedinim istraživanjima javnog mnjenja u saveznim državama koje bi mogle da prelome izbore, Tramp krenuo da sustiže svog demokratskog takmaca Džozefa Bajdena. Da se hvali nominacijom za Nobelovu nagradu za mir. Da nastavlja svoju misiju izgradnje odnosa Izraela i arapskih država. A još nije ni u klasičnoj kampanji, ukoliko Tramp ikada može da ne bude u kampanji…

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ispovest Majkla Koena, predsednikovog bivšeg „fiksera“ i čoveka iz najužeg kruga poverenja, nadovezala se na tekst objavljen u magazinu Atlantik – o „lažima“ u tom tekstu iz prve ruke su slušale beogradska i prištinska delegacija, pošto su se mediji, na dan potpisivanja onog sporazuma u Beloj kući, interesovali isključivo za te navode – da predsednik Amerikance poginule u ratovima smatra „luzerima“ i „budalama“, a što je potvrdio veliki broj njegovih bivših i sadašnjih saradnika.

Svaki drugi, ne samo republikanski kandidat bio bi pogođen rafalom koji dolazi s njegove strane (vojničkim žargonom bi se to reklo friendly fire). U „veterane“ se ne dira, i tu nema šta da se misli. Ako ništa drugo, a ono zbog surovih brojeva: u Americi ima 1,4 miliona aktivnih vojnika, a u biračkom telu i dalje je 18 miliona bivših vojnika i ratnih veterana. Tek će 3. novembra kasno uveče postati jasno šta ova, figurativno i doslovno, armija sada misli o njemu. (Tramp je, između ostalog, rekao da su obični vojnici i dalje uz njega, ostavši dosledan hvaljenju „mase“ i njenom suprotstavljanju „elitama“.)

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 17. septembra

Digitalno izdanje je dostupno na nstore.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.