Bajden se izvinio novinaru kojeg je opsovao: “Nije bilo ništa lično…”

0
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nazvao je u Beloj kući novinara “Foks njuza” Pitera Dusija “glupim kučkinim sinom”, nakon čega ga je pozvao telefonom i objasnio mu da psovka koju mu je uputio nije “ništa lično”, prenosi Rojters.

Dok su novinari napuštali prostoriju u kojoj se Bajden sastao sa članovima Saveta za konkurenciju, Dusi je pitao predsednika da li prihvata pitanja o inflaciji i da li misli da će to biti tema pred “midterm izbore”, na šta je Bajden sarkastično odgovorio da bi “inflacija bila baš ono što je potrebno zemlji u ovom momentu”.

Međutim, to nije bilo posednje što je Bajden rekao. Misleći da je mikrofon isključen, on je dodao i psovku – “kakav glupi kučkin sin”.

Gostujući u jednoj od emisija na televiziji u kojoj je zaposlen, Dusi je rekao da ga je Bajden pozvao telefonom u roku od oko sat vremena i objasnio da psovka koju mu je uputio “nije ništa lično”.

Bajden je pre nešto više od godinu dana položio zakletvu uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

“Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili sa nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz. Svako ima pravo na poštovanje i dostojanstvo”, rekao je tada Bajden saradnicima.

Cene u SAD su bile u značajnom porastu tokom decembra prošle godine, dok je inflacija na najvišem nivou u prethodne četiri decenije.