Bajden predstavio i novi tim za komunikacije: “Svi članovi su žene”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Izabrani predsednik SAD Džozef Bajden predstavio je novi tim za komunikacije Bele kuće koji u potpunosti čine žene.

“Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bele kuće čiji su svi članovi žene”, saopštio je Bajden.

On je naveo da će “kvalifikovani i iskusni komunikatori različitim pristupima i podelom odgovornosti doprineti izgradnji zemlje”, navodi Glas Amerike.

Bajden je na funkciju sekretara za medije Bele kuće nominovao Džen Psaki, nekadašnju portparolku Stejt departmenta u vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame.

Psaki je na Tviteru napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kejt Bedingfild, portparolka Bajdenove kampanje, nominovana je za direktorku komunikacija Bele kuće.

Simon Sanders, viša savetnica Bajden-Haris kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsednice Kamale Haris, dok bi Elizabet Aleksander, bivša glavna portparolka i Bajdenova pres sekretarica u vreme dok je bio potpredsednik SAD trebalo da obavlja funkciju direktorke komunikacija prve dame Džil Bajden.

Karin Džin Pjere, viša savetnica u Bajden-Haris kampanji, obavljaće funkciju zamenice sekretara za medije Bele kuće, dok je Ešli Etijen, bivša viša savetnica predsedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi, predložena za njenu zamenicu.