(Beta) – Rusija se već meša u američke izbore na sredini predsedničkog mandata, koji se održavaju naredne godine, rekao je predsednik SAD Džo Bajden u govoru u Kancelariji direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI).

Pozivajući se na tajni brifing koji je za njega pripremila obaveštajna zajednica, Bajden je rekao: „Pogledajte šta Rusija već radi oko izbora i dezinformacija 2022“, prenosi Glas Amerike (VOA).

Takve akcije Moskve predstavljaju „čisto kršenje našeg suvereniteta“, rekao je predsednik pred oko 120 predstavnika američke obaveštajne zajednice koji su se okupili u severnoj Virdžiniji u sedištu ODNI.

Ruski predsednik Vladimir Putin bio je Bajdenu, čini se, puno puta na pameti dok je govorio pred ljudima iz obaveštane zajednice.

Putin ima „nuklearno oružje, naftne bušotine i ništa drugo“, rekao je Bajden, dodajući da ruski lider zna da je ekonomski u stvarnim problemima, „što ga čini još opasnijim“, navodi VOA.

Bajden je takodje pohvalio američku obaveštajnu zajednicu zbog superiornosti nad kolegama u Moskvi.

Putin „zna da ste bolji od njegovog tima i to mu pakleno smeta“, poručio je Biden predstavnicima američke obaveštajne zajednice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.