“Nezavisnost Kosova kao nepovratan proces”

1
Foto: Profimedia

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, “neuravnoteženi pristup” administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i tzv. Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, “pravdu i jednakost u odnosima”, prenosi RTS pozivajući se dokument “Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom”, gde Bajden govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu.

Bajden tu, kako se navodi, ističe da je kao senator “branio interese Kosova i podržavao njegovu nezavisnost, za koju kaže da je nepovratan proces”.

U dokumentu, koji prenose prištinski mediji, piše i da će se Bajden obavezati da radi u partnerstvu sa Evropskom unijom na revitalizaciji dijaloga između Beograda i Prištine, radi stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji, kako je naveo, “poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje”.

Takođe, najavio je da će insistirati na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevati punu i brzu odgovornost za nestale, uključujući braću Bitići.

1 KOMENTAR

Comments are closed.