Bajden ne žali što je nazvao Putina ubicom, Putin predlaže virtuelni razgovor uz prenos

0

(Beta-AFP) – Američki predsednik Džo Bajden ne žali što je nazvao svog ruskog kolegu Vladimira Putina “ubicom”, rekla je danas njegova portparolka. 

“Ne, predsednik je odgovorio direktno na direktno pitanje”, rekla je Džen Saki, kada je upitana da li moguće Bajden žali zbog te izjave. 

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je predložio svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu da narednih dana održe virtuelni razgovor koji bi se direktno prenosio, kao odgovor na Bajdenovu izjavu da je on ubica.

“Želim da predložim predsedniku Bajdenu da nastavimo naše razgovore ali pod uslovom da to radimo uživo, onlajn kako se kaže”, rekao je Putin za rusku televiziju i ocenio da bi to bilo interesantno “za ruski narod, za američki narod i za mnogo drugih zemalja”.

On je rekao da bi taj razgovor trebalo da se održi “bez odlaganja” već sutra ili u ponedeljak.

Putin je rekao da će dati nalog Minstarstvu spoljnih poslova da predloži taj virtuelni sastanak.

“Hoću da idem u tajgu ovog vikenda da se malo odmorim. Dakle to bi moglo da bude ili u petak ili u ponedeljak”, rekao je Putin.

Bajden je u intervjuu američkoj televiziji ABC  rekao da će Putin “platiti za svoja zlodela” i potvrdno odgovorio na pitanje novinara da li misli da je ruski predsednik “ubica”.

Moskva je povukla svog ambasadora iz SAD na konsultacije nakon Bajdenovih komentara o Putinu.