Bajden: “Imati zemlju sa većinskim muslimanskim stanovništvom koja normalizuje odnose sa Izraelom je pozitivan korak”

0
Foto: Profimedia

Kandidat demokrata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je da je “normalizacija odnosa Kosova sa Izraelom pozitivan korak”, prenosi N1.

Upitan o sporazumu kojem je posredovao Tramp, tokom konferencije za novinare u petak, kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD Džo Bajden odbio je da komentariše nešto o čemu ne zna sve detalje, ali je rekao da je normalizacija sa Izraelom pozitivna.

“Mislim da je normalizacija odnosa između zemalja generalno dobra stvar. Imati zemlju sa većinskim muslimanskim stanovništvom koja normalizuje odnose sa Izraelom, u opštem smislu, deluje mi pozitivno“, rekao je Bajden.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je nakon potpisanog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Kosova i Srbije u Beloj kući, izjavio da su se “Kosovo i Izrael dogovorili o normalizaciji odnosa i uspostavljanju diplomatskih odnosa”.

Ovaj sporazum potpisali su premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Ovalnom kabinetu u prisustvu Trampa.