Bajden demantovao seksualni napad na bivšu asistentkinju: “To se nije dogodilo”

0
Profimedia

Demokratski kandidat u trci za predsednika Amerike Džo Bajden negirao je tvrdnje svoje bivše asistentkinje Tare Rid, da je pokušao da je seksualno zlostavlja pre 27 godina.

“Ne, to se nikada nije desilo”, glavna je Bajdenova poruka.

On je istakao da su detalji njenog svedočenja vrlo složeni i komplikovani, prenosi CNN, ali da su dve činjenice neupitne.

“Prvo, prema ženama moramo da se ponašamo sa poštovanjem, uvažavajući njihovo dostojanstvo, one to bez dileme zaslužuju. Drugo, njihove izjave i svedočenja bi trebalo da budu detaljno ispitane”, rekao je Bajden.

Ipak, istakao je da bi odgovorni mediji morali da provere istinitost određenih svedočenja, a naročito kada se pojavljuju brojne promene u tom svedočenju, kako vreme prolazi.

“Ona je rekla da je o tome razgovara sa mojim drugim saradnicima, da im se žalila, a oni su, svi do jednog, potvrdili da nikada nisu čuli za tako nešto”, istakao je kandidat za predsednika Sjedinjenih Država.

Ove optužbe došle su u trenutku kada bi Bajden trebalo da ponese demokratsku zastavu u “duelu” sa Trampom, pod koju žele da se smeste svi oni koji su protiv aktuelnog predsednika Amerike.

Bajden je dobio široku podršku – od Obame, preko Sandersa i Vorenove, do Hilari Klinton – a njegove pristalice smatraju da ovaj napad i optužbe za seksualni napad nisu slučajno plasirane baš u ovom trenutku.