“Bacati drvlje i kamenje na jedina dva čoveka koja su pobedila Vučića, to je apsurdno…”

4
Foto: Printscreen N1

Komentarišući vest da će gradonačelnik Šapca izaći na lokalne izbore a da je predsednik opštine Paraćin blizu takve odluke, sociološkinja Vesna Pešič je trenutnu situaciju nazvala apsurdnom, u kojoj “treba da bacamo drvlje i kamenje na jedina dva čoveka, Nebojšu Zelenovića i Sašu Paunovića koja su pobedila (Aleksandra) Vućića”, saopšteno je danas iz  Televizije Šabac.

Pešić je za emisiju te televizije “Naš gost” rekla da joj to “uopšte nije logično i da su samo te dve bitke otvorene”, navodeći: “Mi treba da se odreknemo dvojice pobednika nad Vučićem, meni to uopše nije logično.

Šapčani ako hoće da odbrane svoj grad oni sad treba da se mobilišu. Imamo ta dva grada da odbranimo zato što su oni pobedili Vučića i zato što žive neki normalan život”, kazala je Pešić.

Ona je rekla da izlazak na izbore u Šapcu “ne zadire u bojkot parlamenta niti će se statistika bojkota kvariti zbog toga”.

“Iz kog to višeg cilja i kome to smeta da ova dva pobednika nad Vučićem izadju na izbore? Pri tom moram da naglasim da oni ovde strašno reskiraju. Oni potpuno reskiraju svoje političke karijere i ja se bojim da će Vučić na njih strašno da se usmeri i da će pokušati svim silama da ih sruši i da dobije sve”, rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, Zelenović i Paunović su preuzeli neku vrstu ličnog rizika kakav se u Srbiji retko vidja.

“Ako ste sada pod pritiskom da ne idete na te izbore, a vi ipak smatrate da hoćete da branite te gradjane i da su gradjani tamo za to da se izadje i da se odbrane od Vučića, i ako izadjete, vi ste na neki način završili karijeru jer ste preuzeli jedan veliki rizik, a očekivanja, na primer, ne ispunite. Onda će da dodju pa da kažu: čekaj, mi smo ti rekli nemoj da ideš”, kazala je Pešić.

Ona je poručila Šapčanima da su oni branioci svog grada.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. @Djokica: За Горана Свилановића се основано сумња да је био и остао сарадник службе са кодним именом “Сократ”.

  2. “Nebojšu Zelenovića i Sašu Paunovića koja su pobedila (Aleksandra) Vućića”, saopšteno je danas iz Televizije Šabac.” Небојша Зеленовић и Саша Пауновић нису и не би победили Вучића никада, односно, докле год је оваквог медијског мрака. Они су победили локалне СНС-овске кабадахије и били за месно становништво прихватљивије решење. Ту се завршава сва глорификација Небојше Зеленовића и Саше Петровића. У тим њиховим “оазама” слободе никада се неће одлучивати о: висини пореза, субвенција, ценама електричне енергије и још “мали милион” кључних ствари које “живот значе”. Са нешто својих ТВ и радио станица и сличног, они су тек нешто више од симболике. Они Вучићу ништа не значе. Да хоће, укинуо би их притиском на дугме. Да ли би наступио подстицајно, понудио народу нешто, или би их довео до принудне управе, свеједно. А таква симболика не постоји од јуче и глобално, у границама Србије, ван својих ћепенака, није променила ништа, нити има капацитет да то учини. Да ли је реална опција да се овакве “оазе” слободе бројно увећају до критичне масе ? Наравно да није, а то је показало последњих пет избора. Њих двојица су у ствари само оно што је од “оаза” слободе остало И уместо да се ствара јединствени фронт, да би Србија коначно постала једна оаза слободе, они ће сада у својим фотељама да глуматају некакву слободу.

  3. Kada Vesna Pešić to kaže onda ima težinu.
    Njeni programi su magla i opstala je u politici na ledjima Gorana Svilanovića.
    Godpodin Svilanović je bio pravi političar. Borio se za bolje sutra bez blaćenja svojih politićkih protivnika pa je zato sada van žiže političkih dogadjaja.
    Kada tzv opozicija shvati da treba da ponudi program a ne progon i uništavanje NAŠE Srbije imaće podršku naroda

Comments are closed.