Održano je finale Evrovizije, a pobedu je odnela Švajcarska. Ipak, sve su brojniji oni koji smatraju da je trofej kući trebalo da odnese Baby Lasagna, predstavnik Hrvatske.

Jutro nakon velikog finala Evrovizije koja se ove godine održala u Malmeu, u Švedskoj, brojne su kritike na račun stručnog žirija koji je većinu glasova dodelio Nemu, predstavniku Švajcarske, prenosi N1.

Iako je i on važio za favorita tokom prethodnih meseci, Baby Lasagna je sve vreme bio na prvoj poziciji na kladionici, a i njegov nastup sa polufinala je skoro tri puta gledaniji (hrvatski nastup je pogledan 7,3 miliona, a švajcarski 2,6 miliona).

Publika koja je glasala porukama dala je Baby Lasagni 337 poena, a Švajcarcu 226. Žiri je, stoga, bio taj koji je „prelomio“ – švajcarskog predstavnika nagradili su sa 365 poena, dok su Lasagni dali 210.

I zbog ovoga se povela ozbiljna polemika na društvenim mrežama, gde mnogi ističu kako Evrovizija iz godine u godinu za pobednika proglašava nekoga ko nije miljenik publike.

„Baby Lasagna je pokraden. Hrvatska je trebalo da pobedi. Oni su moji pobednici“, jedna je od reakcija na „Iksu“.

„Ovo su pobednici publike. Baby Lasagna je učinio Hrvatsku i ceo Balkan ponosnim sa ovom neverovatnom pesmom i pričom. Ovo je najbolji rezultat Hrvatske na Evrovizije“, još jedan je komentar.

„Kao i uvek, EBU nije shvatio da su glasovi žirija nisu fer u poređenju sa mišljenjem publike. Baby Lasagna je u našim srcima“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.