B-fresh Technologies pobednik GENERATOR ZERO konkursa OTP banke

  Domaći startap osvojio je dva miliona dinara za proizvod koji rešava problem brzog kvarenja voća i povrća

  0
  Fotografija: Andrej Mihailović

  Projekat B-fresh, koji rešava problem brzog kvarenja voća i povrća, pobednik je Generator Zero preduzetničkog konkursa OTP banke, posvećenog podršci i nagrađivanju najboljeg rešenja za smanjenje karbonskog otiska. Prijavljeno je ukupno 72 rešenja, dok je u finale ušlo njih 10. Pobednički tim osvojio je dva miliona dinara kao i podršku OTP banke u daljoj realizaciji i promociji projekta.

  Vođeni činjenicom da trećina proizvedene hrane na globalnom nivou završi kao otpad, što utiče na emisiju CO2, domaći startap B-fresh Technologies razvio je proizvod koji produžava trajanje voću i povrću, koje čini čak 40 odsto tog otpada. U pitanju je B-fresh sprej, inovativno, ekološki prihvatljivo rešenje koje emulzijom oblaže unutrašnjost postojeće ambalaže.

  Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke, istakao je da je tema ovogodišnjeg Generator Zero konkursa deo zelene tranzicije OTP banke, strateškog usmerenja u pravcu ekološke održivosti: “Generator je konkurs koji raste iz godine u godinu, što je rezultat naše usmerenosti ka uvek aktuelnim trendovima. Kao banka koja posvećeno radi na razvijanju zelenih proizvoda, ovogodišnje izdanje smo specijalno posvetili temi smanjenja karbonskog otiska. Želja nam je da na ovaj način motivišemo i podstaknemo inovatore da nam ponude nova i kreativna rešenja i na taj način se uključe u zajedničku borbu za bolju budućnost.”

  Predsednik žirija za izbor pobednika Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke, čestitao je pobedničkom rešenju B-fresh i zahvalio svim učesnicima na inovativnosti i kreativnosti koje su pokazali i rekao: “Drago nam je da se tema pokazala ovako inspirativnom, što nam svima u OTP banci daje dodatni vetar u leđa da nastavimo sa aktivnostima koje doprinose ekološki održivoj budućnosti. Mi ćemo u narednom periodu pružiti veliku podršku pobedničkom rešenju, radeći zajedno na njegovom razvoju i promociji.”