Avion Er Srbije otišao po Srbe u Parizu, putnici iz Havane sleteli na aerodrom “Nikola Tesla”

0
BETAPHOTO/AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd/MO

Aviokompanija Er Srbija objavila je na svom Tviter nalogu da je poslala avion po državljane Srbije, koji su zarobljeni na aerodromu u Parizu, preneo je N1.

Uz fotografiju na kojoj se nalazi posada sa zaštitnim maskama i rukvicama, piše: “Još jedan let – krećemo kako bismo vratili naše građane iz Pariza”. 

A avion Er Srbije u koji su se ukrcali srpski državljani u Moskvi, vratio se u Beograd i sleteo na aerodrom “Nikola Tesla”, javlja Tanjug.

Vlada Srbije obezbedila je tim letom i prevoz za grupu od 28 srpskih turista koji su bili zarobljeni na aerodormu u Havani.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada i predsednik države rade sve da pomognu našim građanima koji su se našli u drugim državama, što nije ni jednstavno ni lako, ali polako uspevamo. 

“Tako smo za naše ljude koji su sa raznih letova došli do Havane, recimo, uredili da dođu do Moskve, gde smo poslali avion Er Srbije po njih”, navela je Mihajlović. 

Ona je podsetila da su aerodromi u Srbiji zatvoreni za međunarodni putnički saobraćaj, ali da funkcionišu za kargo i humanitarne letove.