Automobil uleteo u božićnu paradu u Viskonsinu: Najmanje petoro poginulih, povređeno više od 40 osoba, među njima i deca…

0
(Beta/AP Photo/Jeffrey Phelps)

Vozač “crvenog SUV-a” uletelo je vozilom u masu na božićnoj paradi u američkom gradu Vokiša, u saveznoj državi Viskonsinu, usmrtivši najmanje pet osoba, dok je povređeno više od 40 odraslih i dece, uključujući članove plesnih trupa i marš bendova, prenosi BBC.

Američki mediji pišu da je napadač automobilom, pri velikoj brzini, uleteo u gomilu u “tragičnom incidentu” u Vokiši, oko 20 milja zapadno od Milvokija u nedelju popodne,

Šef gradske policije Din Tompson je rekao da je jedanaest odraslih i dvanaestoro dece prebačeno u bolnicu, odbivši u tom trenutku da saopšti više detalja o broju žrtava kao posledice napada.

„Vozilo je udarilo više od 20 osoba. Neki od pojedinaca su bili deca i ima nekoliko smrtnih slučajeva kao rezultat ovog incidenta”, rekao je Tompson neposredno nakon incidenta, prenosi Gardijan.

Tompson je dodao da se za sada ne zna da li je incident povezan sa terorizmom. Međutim, jedna osoba je u pritvoru, a vozilo je pronađeno.

Na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako crveni SUV juri ka učesnicima marša, a na drugom snimku je prikazano kako policija otvara vatru na isto vozilo dok se probija kroz ulične barijere.

Očevici su procenili da se automobil kretao brzinom većom od 60 kilometara na sat kada je udario u masu.

Takođe, na društvenim mrežama se pojavilo još nekoliko snimaka kako automobil ulazi u grupu tinejdžerki koje plešu ili u grupu članova marš benda.

Jedan od svedoka je na Fejsbuku napisao kako je bilo užasno.

„Auto je prošao pored nas i videli smo tela koja lete. Ljudi su vrištali”, piše u jednoj objavi na Fejsbuku.

Policija je otvorila vatru na vozilo kako bi pokušala da ga zaustavi, rekao je Tompson, negirajući ranije izveštaje da je neko u vozilu otvorio vatru na masu.

Izdat je policijski apel za stanovnike da se „sklone” dok je policija pokušavala da uđe u trag vozaču, a Univerzitet “Kerol” u Vokiši je zatvoren. Pretnja po ljude je kasnije proglašena završenom. Neke od povređenih policija je odvezla u bolnicu, dok su druge odvezli članovi porodice.

Državne škole biće zatvorene u ponedeljak, a putevi će ostati zatvoreni još najmanje 24 sata, saopštile su vlasti.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime