Automobil sa natpisom “Zaustavite politiku globalizacije” se zakucao u kapiju kancelarije Angele Merkel: “Vozač je uhapšen, istražujemo da li je postojala namera…”

0
(Beta/Michael Kappeler/dpa via AP)

Jedan vozač (54) zakucao se danas automobilom u ogradu ispred kancelarije nemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu, prenosi agencija Rojters.

Berlinska policija je proverila automobil sa natpisom na desnoj strani “Zaustavite politiku globalizacije”, koji je udario u ogradu. Na drugoj strani automobila navodno je napisano “Proklete ubice dece i starih”.

Kako je saopšteno na Tviter nalogu berlinske policije, napadač je uhapšen.

“Ispitujemo da li je vozač (54) namerno udario u ogradu. On je odmah uhapšen. Vozilo i kapija su blago oštećeni, navela je policija na Tviteru.

Merkelova je trebalo da bude domaćin virtuelnog sastanka sa premijerima pokrajina kako bi razmotrili dalje mere sa sprečavanje širenja koronavirusa.

Posle serije napada u Francuskoj i Austriji, Evropa je na oprezu od potencijalnih islamskih napada. Najnoviji napad dogodio se juče u Švajcarskoj, gde je jedna osoba, koju je policija prepoznala kao džihadistkinju, izvršila napad na dve osobe u jednom tržnom centru u Luganu.

Takođe, pre četiri godine, migrant iz Tunisa oteo je kamion kojim se zaleteo na božićni sajam u Berlinu, ubivši 11 i povredivši desetine ljudi.

Kancelarija Angele Merkel, postmodernistička struktura koja se nalazi prekoputa nemačkog parlamenta, uvučena je od glavnih puteva i bezbedna je, navodi Rojters.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500