“Atmosfera u stranci je takva da treba izaći na izbore, konačna odluka u subotu…”

1
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je da će ta partija u subotu, 7. februara odlučiti da li će učestvovati na predstojećim izborima, navodeći da je atmosfera među članstvom stranke takva da treba izaći na izbore. 

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao danas da će naredne subote biti održana Konferencije Nove stranke, kao najviši stranački organ a da će se Predsedništvo izjasniti o učešću na izborima čim budu raspisani.

“Predsedništvo će po Statutu predložiti odluku Konferenciji a siguran sam da će i pre toga lokalni odbori Nove stranke izneti svoj stav u vezi izbora”, kazao je lider Nove stranke.

Upitan da li je Nova stranka “pridruženi član” pokreta Srbija 21, Živković je rekao da ta partija “nikada nije bila niti će biti pridruženi član bilo čega”. 

“Imali smo razgovor sa predstavnicima pokreta Srbija 21 i izrazili rezerve u programskom i personalnom smislu prema nekim rešenjima. Nije realno da budemo na istoj listi na ovim izborima”, kazao je Živković. 

On je dodao da Nova stranka neće ulaziti ni u kakvu koaliciju ako nije sigurna da može imati potpuno poverenje u stavove i personalna rešenja “onih drugih”. 

“Imamo razgovore sa organizacijama penzionera i manjinskim strankama o zajedničkom nastupu na lokalu i usaglašenom ali ne i zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima”, kazao je Živković i ocenio da “ne postoje uslovi za neku širu koaliciju na nivou Srbije”.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ozbiljno? Svih 5 članova su bliži izborima? Nema šta da se čeka onda, trk kod gazde za potpise.

Comments are closed.