“Atmosfera je bila kafanska, nepodnošljiva. Klub Narodnog pozorišta nije splav…”: Šta se promenilo posle smene Dejana Savića – Čitajte u Nedeljniku

Pišu Ana Mitić i Dimitrije Đurić

0
Foto: Narodno pozorište

Naivno je bilo verovati da će se sa smenom upravnika Dejana Savića u Narodnom pozorištu rešiti problemi kojima je bila, a čini se, i ostaje obeležena jubilarna 150. sezona nacionalnog teatra.

To je pokazao i nedavni sukob u klubu Narodnog pozorišta između balerine koja zakupljuje taj prostor i glumca Tanasija Uzunovića.

Glumac Slobodan Beštić bio je te incidentne večeri u Pozorištu.

“U klubu je atmosfera bila veoma kafanska, nepodnošljiva za nekoga ko radi i dođe da popije kafu na pauzi. Ali, Balet je slavio. Dobili su ugovore posle toliko godina mukotrpnog rada. Ne osuđujem ih, naprotiv, radovao sam se zbog ovih vesti, ali mi ne prija takvo ponašanje. Naš klub nije splav, nego radno mesto”, rekao je za Nedeljnik glumac ističući da to nije problem uprave, nego zakupca tog prostora.

Šta se u NP promenilo u proteklih šest meseci od smene Dejana Savića, za novi broj Nedeljnika su pored Beštića govorili i rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, glumica Vanja Ejdus, dramaturg i bivši direktor Drame Željko Hubač…

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE OD ČETVRTKA, 30. MAJA U PRODAJI NA SVIM KIOSCIMA.

Digitalna verzija dostupna je Novinarnici.