Penzionisani episkop zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić) izjavio je danas, u Pećkoj patrijaršiji, da se on, kao i većina episkopa, protivi da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Orden Svetog Save, prenose mediji.

„Veliki broj episkopa, može se slobodno reći većina, je protiv toga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Orden Svetog Save“, izjavio je na svečanosti u Pećkoj patrijaršiji episkop Atanasije, prilikom obeležavanja osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), preneo je Radio Goraždevac.

On je tako je potvrdio jučerašnji stav mitropolita Amfilohija koji, takođe, protiv te odluke.


„Što se mene lično tiče, a verujem i jedan dobar deo naših arhijereja nije time zadovoljan, nije bila ovo prilika za tako nešto. Ovde je prisutno bilo i ostalo ono što objedinjuje i sjedinjuje i Crkvu i narod,“ izjavio je juče za Radio Goraždevac Mitropolit Amfilohije.

Najviši orden SPC trebalo bi, kako su javili mediji, da se uruči večeras u Beogradu, na Svečanoj akademiji povodom jubileja SPC.

Komentara

 1. mirjana
  8. oktobra 2019. 23:40

  Ovo nije bilo u zadnjih 200 godina,da se takvom neprijatelju naroda protiv svih vladika dodeli orden neverniku, Vucicu.

  1. Leka
   9. oktobra 2019. 15:06

   Ccccc Mirjana ne huli na Boga, nije nevernik, krsten je, slavi slavu, pravoslavac je. Ne sudi i ne gadjaj se recima kao kamenjem, jer kako je Isus rekao da ne sudis, da ti ne bude sudjeno. Rekao je i onu koja se tice zelje naroda da kazne gresnicu kamenovanjem, tad je rekao da smo svi gresni, da je i on gresan, spustio kamen i rekao narodu da ko je bez greha neka se hitne kamenom na gresnicu, svi su tad spustili kamenje iz ruku da im padne kraj nogu, a Isus je tad rekao gresnici da ide u miru s Bogom i da se trudi da ne gresi vise. Tako Mirjana prouci to plemenito nase pravoslavlje koje se drzi se ljubavi i prastanja a ne mrznje. Bog otac nas i Boziji sin nas spasitelj Isus uce nas milosti, pokori, prastanju i miru sa sobom i svima oko sebe. Ja licno smatram da nista nije slucajno i od ljudske zamisli, da je svako tamo gde treba da bude po Bozijoj volji, milosti i zamisli i odradjuje svoj zadatak dobiven od Boga.

 2. Otac Jeremija
  10. oktobra 2019. 05:00

  Neka se zakune Bogom i Isusom uz Lazarevu kletvu da nece izdati Kosovo! Tek tada mu dajte taj orden nase Crkve. Od sada za hiljadu godina!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.