AstraZeneca: Nije tačno da vakcina nije efikasna kod starijih od 65 godina

0
Mila Drumeva / Alamy / Alamy / Profimedia

(Beta) – Britanska farmaceutska kompanija Astrazeneka odbacila je pisanja medija da vakcina koju je ta laboratorija proizvela protiv koronavirusa nije efikasna za ljude starije od 65 godina.

“Tvrdnje u člancima da je efikasnost vakcine Astrazeneka Oksford samo osam odsto efikasna kod odraslih starijih od 65 godina potpuno su netačne”, rekao je portparol Astrazeneke agenciji Frans pres.

Listovi Bild i Handelsblat pisali su sinoć da su nemačka vlada sumnja u efikasnost vakcine kompanije Astrazeneka, razvijene u saradnji sa Univerzitetom u Oksfordu, kod starijih od 65 godina.

Astrazeneka je saopštila da je u novembru objavila rezultate prema kojima je kod starijih osoba snažna imunološka reakcija na vakcinu, kao i da je 100 odsto onih kojih su primili vakcinu imalo specifična antitela nakon druge doze.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ