Arrested Development na Letnjoj sceni Bitefartcafea

0
Foto Promo

Svetski poznati hip-hop bend i višestruki dobitnik Gremi nagrada, Arrested Development, posle jedanaest godina, ponovo nastupa u Beogradu, ovom prilikom na Letnjoj sceni Bitefartcafe kluba na Kalemegdanu. Revolucionari svetske hip-hop scene predstaviće se beogradskoj publici, 1. septembra 2022. godine u okviru koncertnog serijala Musicology Sessions.

Pozitivno orijentisan hip-hop bend, eklektičnog i živopisnog zvuka ritmova i stilova suprotstavlja se očekivanjima kulture hip-hopa. Ohrabrujući lirizam koji govori o samorefleksiji i podstiče na promene, glavna je odlika njihovih pesama. Afrički ritmovi, bluz, fank, soul, rap i hip-hop samo su neki od stilova kojima je bend inspirisan u stvaranju svoje muzike.

Ranih devedesetih godina, producent i frontmen grupe, Spič, zajedno sa Hedlajnerom, poznatim DJ-em, osnovali su grupu kao afirmativnu, afrocentričnu alternativu američkom “gangsta rap”-u. Arrested Development predstavlja revolucionare hip-hop kulture koji su uticali na pogled i pristup mnogih poznatih bendova, kao što su, ,,Black Eyed Peas”, ,,Fugees”, i ,,Outkast”.

Album, “3 years, 5 Months and 2 Days in the Life of…”, izdat 1992. godine, doneo
im je dve Gremi nagrade za najboljeg novog izvođača i najbolji rep singl
,,Tennessee“. Dobitnici su i priznanja poznatih medijskih kuća MTV i Magazin Rollin
Stone, kao i nagrada Soul Train i NCAAP imidž.

Najnovije izdanje, ,,For the Fkn Love”, objavili su 2021. godine, za prestižnu izdavačku kuću Vagabond Productions and Configa. Muzikom asociraju na jednostavnije doba hip hopa, govoreći o savremenim temama, promovišu poštovanje među umetnicima i podsećaju nas na potrebu da se posvetimo svetu sa više razumevanja i ljubaznosti.

Višestuko nagrađivani i obožavani hip-hop bend predstaviće svoju muziku beogradskoj publici, 1. septembra 2022. na Letnjoj sceni Bitefartcafe-a, na Kalemegradu. Ulaznice preko tickets.rs, online i na prodajnim mestima.