Arnautović se izvinio, mediji prenose da je psovao na srpskom, britanski tabloidi slučaj povezuju sa “ratom na Kosovu” i “tenzijama Albanije i Srbije” oko KiM

0

Fudbaler reprezentacija Austrije Marko Arnautović rekao je da “nije rasista” i izvinio se svim igračima Severne Makedonije nakon žestokog okršaja u utakmici između Austrije i Severne Makedonije u nedelju uveče, prenosi Atletik.

Bivši fudbaler Vest Hama burnije je proslavio gol koji je postigao za Austriju u uvodnoj utakmici Evropskog prvenstva 2020. Pojedini mediji su preneli da je tokom izmene uputio rasističke izjave pojedinim fudbalerima Severne Makedonije, a Arnautović se oglasio na društvenim mrežama danas i odgovorio na te tvrdnje.

“Juče je bilo nekoliko vrelih reči u žaru borbe za koje bih želeo da se izvini – posebno mojim prijateljima iz Severne Makedonije i Albanije”, rekao je Arnautović.

“Želeo bih da naglasim još jednom vrlo precizno: Nisam rasista! Imam prijatelje u skoro svakoj zemlji i zalažem se za različitost. To znaju svi koji me poznaju”, zaključio je Arnautović.

Britanski mediji prenose da je Arnautović na srpskom psovao makedonskog fudbalera Ezdžana Alioskog. Britanski tabloid Dejli mejl je čak ovaj slučaj doveo u vezu sa ratom na Kosovu. Sun navodi decenijske tenzije između Srbije i Albanija oko Kosova i Metohije.